Pucnjava pa hapšenje u Sarajevu, nije bilo povrijeđenih

Vijesti 25. dec 201910:45 > 10:54
Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je sinoć oko 19.30 sati muškarca zbog sumnje da je nešto ranije u naselju Hrasnica, pucao iz automatske puške

Kako piše u saopćenju MUP-a građani su u 18,25 sati obavijestili Petu policijsku upravu da je u ulici 6. april, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja, a nepoznata osoba se nakon pucnjave putničkim motornim vozilom marke “Citroen”, udaljila u nepoznatom pravcu. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode prijave.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivićnog djela, spomenutog dana u 19,30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su zaustavili motorno vozilo marke Citroen Xara kojim je upravljao vozač V.R., rođen 1995.godine u Hrasnici, nastanjen na području općine Ilidža. U blizini mjesta događaja, policijski službenici su pronašli i izuzeli automatsku pušku “kalašnjikov” , 3 okvira i 65 metaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i člana 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija), V.R. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad