Šemsudin Gegić za N1: Kako sam saznao da imam karcinom pluća

Vijesti 28. dec 201913:10 > 13:17
N1

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, obavljao rukovodeće poslove u Narodnom pozorištu Mostar, RTV BiH, Federalnoj televiziji, Pozorištu mladih Sarajevo.

Radio je kao i vanredni profesor na odsjecima glume i produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli te stručni saradnik, profesor multimedijalne režije i kreativne produkcije na Istočno-europskom koledžu u Plovdivu.

Iza sebe ima više od 30 međunarodnih priznanja za svoj rad. Bogatu karijeu spisatelj, dramaturg, kazališni, televizijski i filmski redatelj, Šemsudin Gegić na neko vrijeme prekinula je borba s karcinomom, ipak u sklopu terapije Šemsudin nastavlja tamo gdje je stao i govori ovoga jutra o borbi i koracima ka pobjedi.

Bio sam na Sardiniji na biranju terena za jedan dugometražni film kojeg sam trebao raditi. Po povratku u Sarajevo sam imao stalni kašalj koji me je natjerao da uradim CT i dijagnosticiran mi je karcinom pluća i limfnih žlijezda. Prognoze ljekara koji je vršio snimanje su bile još gore jer je bila dodatna metastaza na kostima. Ono što je teže od bolesti je prihvatiti u tom trenutku takvu dijagnozu“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad