Pressing: Kesić, Sor i 'Kugla' o događajima koji su obilježili godinu (VIDEO)

Vijesti 31. dec 201914:44 > 21:03
N1

Gosti tradiocionalnog novogodišnjeg Pressinga bili su popularni satiričari - autor i voditelj emisije “24 minuta” Zoran Kesić, urednik i voditelj emisije “News Bar Prime Time” Borna Sor i dizajner Almir Kurt Kugla.

U specijalnom izdanju emisije Pressing analizirali su najveće “provale” godine na izmaku, političke gafove i društvene apsurde koji su obilježili 2019. godinu.

Borna Sor je kazao da je Kolinda Grabar – Kitarović shvatila šta vole Hrvati.

“Meni bi bilo grozno da ona ne bude više naša predsjednica, ovih poslova koje je ona spominjala za 8 tisuća eura je moj posao, ja zarađujem i više na njenim glupostima. Ja moram reći da je naša predsjednica shvatila šta Hrvati najviše vole, a to je: pjevat, nogomet i relativizirat fašističke zločine. Sve što svi vole. To je poruka optimizma i emancipacije da svako, ali svako može biti predsjednik u Hrvatskoj”, kazao je Sor.

Zoran Kesić ističe je dobro jer sa “Kolindom nikad nije dosadno”.

Uglavnom su političari, dosadni i znaš šta da očekuješ. Sa Kolindom svaki dan dobijate nešto novo neočekivano. U Politiknom “Zabavniku” je nekad bilo “obucite Cicu” pa ona može da bude stjuardesa, ovo ono. Slično sa Kolindom, može da bude Kolinda navijačica, Kolinda mala mesarova kći iz uloge u ulogu, ali vam nikada nije dosadno. Ja to ne bih mijenjao“, kazao je Kesić dok je Almir Kurt – Kugla dodao:

“Otkako je pročitala Pipi dugu Čarapu, čini se da je u svim javnim nastupima malo pi-pi i da je za te rezultate njenih nastupa zaboli pi-pi”.

Pogledajte cijelu emisiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad