Čubrilović o izmjenama Zakona o Danu RS

Vijesti 10. jan 202012:28 > 12:33
N1

Nema razloga da se donosi novi Zakon o Danu RS jer on već postoji, poručio je predsjednik Narodne Skupštine RS Nedeljko Čubrilović odgovarajući na pitanje novinara da li će NSRS ići u izmjene spornog Zakona.

“Zakon o Danu Republike Srpske postoji, ne vidim razlog da donosimo novi Zakon. Važno je da je taj Dan juče obilježen svečano, da je odziv građana bio na zavidnom nivou, ne samo u Banjaluci na centralnoj proslavi, nego i širom RS”, rekao je predsjedavajući Narodne skupštine RS.

Čubrilović je ocjenio da je juče bilo jasno da je građanima RS stalo do tog dana, da to doživljavaju kao nešto lično, kao svoj Dan.

“Negira se naš praznik, a siguran sam da ste primjetili, da mi sa ove strane nikome ne negiramo datume i obilježavanje njihovih datuma, mada bismo imali razloga i za to”, rekao je prvi čovjek NSRS.

Čubrilović je dodao da se u prvi plan ne trebaju isticati razlike, već da treba da se ističe zajedništvo i ono što znači boljitak za sve građane BiH.

Na koncu, predsjednik NSRS je potcrtao da obilježavanje Dana RS ni na koji način ne bi trebalo da šteti odnosima unutar BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad