Napad na policiju u Sarajevu, uhapšena djevojka

Vijesti 14. jan 202009:53 > 09:56
N1

Djevojka inicijala A.H. rođena 2001. godine uhapšena je u Sarajevu nakon napada na policajca, potvrđeno je za N1 iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, u nedjelju u 22,55 sati, policijski službenici Druge policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.H., rođena 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Ista je u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, prilikom intervencije, fizički napala i povrijedila policijskog službenika.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.H. je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad