Nešić pita SDA: Šta nije uredu sa Božovićem?

Vijesti 15. jan 202015:57 > 16:04
N1

Svi uslovi su ispunjeni da Mlađen Božović bude izabran na poziciju ministra za izbjeglice i raseljena lica BiH poručio je prvi čovjek DNS-a i poslanik u PS BiH Nenad Nešić. On je dodao da je samo jedan od tih činjenica da je ispoštovan dogovor da ovu poziciju zauzme nestranačka ličnost, potcrtavajući da Božović nije član DNS-a.

“Ako ste ranije pratili izjave iz SDA, oni su rekli, mislim da je to rekao poslanik Genjac, da je za njih prihvatljiv svako ko prođe bezbjednosne provjere i provjere CIK-a. Gospodin Božović je prošao i jedne i druge provjere i mi smo dobili akt gdje on ispunjava uslove da bude član Savjeta ministara”, poručio je poslanik DNS-a u PS BiH Nenad Nešić.

Nešić nije želio komentarisati ako SDA odbije da podrži Božovića, traži objašnjenje zašto kandidat zbog koga se promjenilo rukovodstvo DNS-a nije podoban.

“Ne bih prejudicirao. Kao što ste čuli od gospodina Zvizdića, oni traže dodatno usaglašavanje. Ja bih volio da nam neko jasno kaže šta je problem sa gospodinom Božovićem”, pita Nešić.

Ovaj poslanik je pojasnio da je “Božović čovjek koji nikada nije pravosnažno osuđen za djela koja mu se u javnosti spočitavaju”, te pita “šta je problem”.

Dodaje da je postoje medijski tekstovi, kako kaže klevete o Božoviću, za koje je sam Božović pokrenuo sudski postupak, a koji je rezultirao presudom u njegovu korist.

“Treba da nam kažu šta je problem sa kandidatom. Može da se desi da mi predložimo kandidata, pa da se opet dešava isti problem. Ako mijenjamo, da znamo zašto mijenjamo da ne bismo predložili istog. Ne vidim u ovom trenutku, osim možda političke trgovine nikakav problem sa gospodinom Božovićem”, zaključio je Nešić.

Imenovanje Mlađena Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice trebao se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice PS BiH, no SDA je zatražila skidanje ove tačke sa dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad