Nešić za N1: Turković nikada ne bi bila prihvaćena, ali progutali smo knedlu

Vijesti 15. jan 202018:08 > 18:11
N1

Adil Osmanović nije obrazložio zašto je tražio da se ukloni tačka dnevnog reda imenovanja Mlađena Božovića za ministra u Vijeću ministara, kažu da im treba dodatno vrijeme - kazao je za N1 Nenad Nešić iz DNS-a, iz stranke čiji je Božović prijedlog za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

“Sve nas je iznenadila reakcija. Očekivali smo pozitivnu reakciju. Genjac je rekao da je prihvatljivo svako ime koje prođe provjere. Božović je prošao provjeru CIK-a, SIPA-e, nestranačka je ličnost. Nije pripadnik DNS-a niti bilo koje partije”, pojasnio je Nešić za N1.

Njemu je normalno da opozicioni predstavnici glasaju protiv.

“Međutim, zašto ovi drugi, koji su u koaliciji na nivou BiH suzdržani. To je pitanje za SDA i poslanika SBB-a. Ne želim da ulazim u spekulacije“, kazao je Nešić.

On je kazao kako se čuju razne priče iza kulisa, kao ona da SDA trguje sa mjestom potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. Da li je zbog svega na pomolu nova kriza?

“To je pred nama. Sigurno je da DNS neće odustati od svog kandidata. Ili dok nam ne kažu šta je problem. Šta je problem sa Božovićem, ako ispunjava uslove, ako Tegeltija kaže da ispunjava uslove – onda nam recite šta je problem. Nemojte nam praviti predstavu za javnost. Šta je valjan i opravdan razlog”, kazao je i dodao:

“Za mene, a i za ostale članove srpske reprezentacije Bisera Turković nikada ne bi bila prihvaćena. Vidjeli ste njene istupe povodom 9. januara, 1. marta, djeci iz Dervente nije dozvolila da nastupaju. Progutali smo tu knedlu jer imamo dogovor. Dogovor je da nikome ne biramo članove, Božović je prošao i jedno i drugo”, istakao je Nešić.

On je rekao kako nije pravosnažno osuđen, ali je rekao da svako ko obavlja javnu funkciju danas ima afera.

“On nije osuđen. Ako nije validno šta kaže CIK, SIPA, policija – nego mediji, hajde da ukinemo pravosudne institucije”, izjavio je.

Podsjećamo, SNSD i SDA se nisu dogovorili oko imenovanja Mlađena Božovića za ministra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad