Plivanje za Časni krst u Trebinju, Derventi, Bileći… (FOTO)

Vijesti 19. jan 202013:25 > 13:33
Podijeli:
Izvor: Srna

Petnaestogodišnji Nemanja Balešević danas je prvi doplivao do Časnog krsta na rijeci Ukrini u Derventi.

Balešević, koji prvi put učestvuje u plivanju, nada se da će i naredne godine učestvovati.

“Bilo je hladno, ali je lijep osjećaj. Danas je veliki praznik i bila mi je želja da učestvujem.”, rekao je Balešević. U plivanju za Časni krst učestvovalo je sedam momaka i jedna djevojka.

Među učesnicima ove godine bila je i dvadesetogodišnja Aleksandra Đurić iz Gornjih Palačkovac kod Prnjavora, koja kaže da joj duže vrijeme imala želju da pliva za Časni krst.

Protonamjesnik Ilija Jović rekao je da su i ove godine Crkvena opština Derventa i derventska parohija organizovale osveštanje Bogojavljenske vodice i plivanje za Časni krst.

Bilećanin Nemanja Lero /26/ pobjednik je Bogojavljenskog plivanja za Časni krst koje je organizovano na Bilećkom jezeru.

Leri je ovo drugi put da učestvuje u Bogojavljenskom plivanju u Bileći, te ističe da mu je zadovoljstvo da je ove godine prvi doplivao do Časnog krsta.

Pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst nagrađen je zlatnikom.

Najmlađi učesnik plivanja za Časni krst na Bilećkom jezeru ove godine bio je trinaestogodišnji Luka Olgin Dunđerović, a najstariji šezdesetsedmogodišnji Luka Parežanin.

Izvor : Srna

Šesnaestogodišnji Veljko Jovanović pobjednik je tradicionalnog plivanja za Časni krst, koje je povodom Bogojavljenja organizovano na Trebišnjici.

U plivanju je učestvovalo više od sedamdeset takmičara, a Jovanović je nagrađen zlatnikom.

Jovanović je rekao novinarima da je ovo treći put kako pliva za Časni krst, a prvi put da je pobijedio.

“Osjećaj je divan, ne mogu ga opisati riječima. Mogu samo da kažem da mi dosta znači. Od svih medalja koje sam mogao da osvojim na plivanju ovo je najvažnija”, rekao je Jovanović.

Najmlađi učesnik Bogojavljenskog plivanja na rijeci Trebišnjici ove godine bio je jedanaestogodišnji Srđan Kurtović koji je prvi put plivao za Časni krst.

Branka Jotanović pobjednik je plivanja za Časni krst na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu, koje je bodrilo oko tri hiljade posjetilaca.

Jotanovićeva, koja je bila među 19 takmičara, dobila je zlatni dukat koji je darovala LJerka Petrović, umjetničkom slikom Gorana Čupića i zastavama Republike Srpske i Vojske Srpske koje joj je uručio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Jotanovićeva je rekla da je plivanjem za Časni krst ispunila svoju dušu vjerom u Boga.

“Zahvalila bih se svima koji su organizovali ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici”, rekao je Jotanovićeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad