Četiri osobe saslušane zbog isticanja zastave Armije BiH

Vijesti 06. maj 201511:45 > 11:49
N1

Policija u Gradišci, u koordinaciji s Okružnim tužilaštvom Banja Luka, izvršili su kriminalističku obradu četiri osobe - F.S.(1986.), S.S.(1988.), J.T.(1994.) i S.Ž. (1990.) svi iz Gradiške, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

”Oni se sumnjiče da su 2. maja oko 15.00 sati, na području Mjesne zajednice Orahovo, u općini Gradiška, tokom svadbene povorke, na vozilima passat i ‘golf 4’ isticali ratne zastave „Armije BiH“ i na taj način izazivali nacionalnu netrpeljivost”, navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Banja Luka.  

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila osumnjičenih osoba, kojom prilikom su pronađene i izuzete tri zastave ”Armije BiH”, kao i određena količina oružja i municije.  
Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Protiv R.S.(63) iz Gradiške, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo – nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kuće, pronađena municija i oružje čije držanje i nabavljanje građanima nije zakonom dozvoljeno.  

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška nastavljaju na prikupljanji dokaza i dokumentovanju predmeta.