"Isključeni" članovi SP-a ne prihvataju tu Đokićevu odluku

Vijesti 24. jan 202015:30 > 15:33
N1

Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović, tvrde da ne prihvataju odluku predsjednika Socijalističke partije RS Petra Đokića o njihovom isključenju iz te stranke.

Na Facebook stranici socijalista su saopštili da su i dalje jedinstveni u stavu da istraju na traženju ostavke ministra rudarstva i energetike Petra Đokića, uprkos, kako kažu, predstavama za javnost i nestatutarnim isključenjima u režiji predsjednika partije.

Pet poslanika SP-a u Narodnoj skupštini RS Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić, ističu da su istrajni u odluci da ne prihvataju “samovolju i srozavanje ugleda partije te da su današnja isključenja samo plod želja onih kojima smetaju pozitivne promjene i moralna obnova partije“.

“Od nas pet poslanika, svih pet smo članovi Glavnog odbora partije, a samo Glavni odbor može da donese takvu odluku. Tako da ova odluka nije utemeljena na statutu, a predstavlja pokušaj da se utišaju oni koji pozivaju na odgovornost u partiji”, naveo je šef kluba poslanika SP Maksim Skoko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad