Stanivuković: Ugled im je već narušen jer im je Dodik otac

Vijesti 28. jan 202013:20 > 13:29
N1

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković je, nakon što je objelodanio da je dobio tužbu zbog rušenja ugleda od Gorice Dodik - kćerke Milorada Dodika - na svom Twitter profilu napisao da je dobio tužbu i od Igora Dodika.

Mene su tužili i seka i bato, kćerka i sin gospodina Dodika. Razlog je naknada štete njihovog javnog ugleda zbog istina u vezi sa Prointerom koje sam iznio. Moje duboko uvjerenje je da im je ugled već narušen jer im je gospodin Dodik otac i da nikakva tužba niti naknada štete od 10.000 KM ne može takvu činjenicu i štetu da nadoknati s obzirom na sve ono što su pronevjerili i uzeli javnih sredstava preko tendera, javnih nabavki koje svakodnevno viđamo“, govorio je Stanivuković danas o detaljima ove tužbe.

I njegovi nasljednici nisu ništa bolji. Preko voćnjaka, Prointera, Kaldera i mnogih drugih, uzeto je mnogo, mnogo javnih sredstava svakog dana. Samo Prointer prvih 20 dana uzeo je 29 miliona građanskih para, para sa budžeta RS i BiH. Prošle godine račun koji je Agape morao da plati bio je preko nekoliko desetina hiljada maraka ali račun koji je Vlada morala da plati. Misliim da ovo dovoljno govori o ovom o čemu javno saopštavam“, istakao je.

Naveo je i kako ovo “neće biti samo politička borba”, nego će biti “borba protiv bate, seke i oca zajedno”.

Jer vidite da idu i direktno i lično; da nadoknade neki ugled na bazi svega što vidite da se svakodnevno uzima od naroda. Ovo već u jednoj ozbiljnoj mjeri postaje neizdrživo. Dva narodna poslanika imaju preko 100.000 maraka procesa, tužbi – tu mislim na kolegu Vukanovića i mene, a pritom nismo ništa pronevjerili“, kazao je Stanivuković.

Istakao je i da je ovo 78. sudski proces koji je dobio protiv sebe.

“U petak imam suđenje u 9, zatim u 11, pa u 13 časova – četiri suđenja u jednom danu, protiv nekog njihovog neistomišljenika”, naveo je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad