Vijećnici traže opoziv načelnice Drvara Dušice Runić

Vijesti 31. jan 202018:52 > 18:55
Snapshot YouTube

Šest vijećnika Općinskog vijeća (OV) u Drvaru sazvali su izvanrednu sjednicu za subotu, 1. veljače, na kojoj će se tražiti opoziv načelnice navedene općine Dušice Runić, potvrdila je za Fenu predsjednica OV-a Drvar Jasna Pećanac.

Razlozi zbog kojih je zatražen opoziv načelnice Runić je, kako ističe Pećanac, sabotiranje rada OV-a od 16. prosinca 2019. godine, kad je nova većina preuzela vlast u Drvaru, s tim da načelnica tvrdi da je taj postupak proveden nelegalno.

“Isto tako opoziv se traži zbog nesprovođenja odluka OV-a, odnosno zbog nepoštivanja odredbi Zakona u Proračunu BiH i nasavjesnog i samovoljnog trošenja proračunskog novca”, istaknula je Pećanac.

Dodala je kako je načelnica po zakonu o proračunu bila dužna najkasnije do 5. studenog 2019. godine dostaviti Nacrt proračuna za 2020. godinu i Odluku o privremenom financiranju, a što, kako kaže, ili nije izvršeno ili s dosta zakašnjenja.

“Odluku o privremenom financiranju općine Drvar dostavila je tek 8. siječnja 2020. godine, a Nacrt proračuna i uz mnogobrojne opomene i zahtjeve OV-a nažalost još nije dostavljen”, kazala je Pećanac.

Podsjećamo, na zadnjoj sjednici ovog vijeća održanoj u prosincu prošle godine smijenjen je tadašnji predsjednik Općinskog vijeća Milan Kunić iz SNSD-a i njegov zamjenik Stjepo Vukančić iz HDZ-a BiH. Za novu predsjednicu OV-a izabrana je Jasna Pećanac iz SP-a, a za zamjenika predsjednika navedenog vijeća izabran je Berislav Bošnjak (HDZ 1990).

SNSD i HDZ BiH smijenila je tada nova koalicija koja ima većinu, a čine je SNS, PDP, SP, DNS i HDZ 1990.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad