Jutros u sedam sati u Bihaću izmjereno 16 stepeni Celzijusa

Vijesti 03. feb 202008:28 > 08:33
N1

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prema podacima meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, jutros u sedam sati najhladnije je bilo na Bjelašnici, nula stepeni, a najtoplije u Bihaću, 16 stepeni.

Temperatura zraka na Sokocu iznosila je jedan, u Doboju, Jajcu i Prijedoru četiri, Sanskom Mostu i Zenici pet, Ivan Sedlu šest, Banjoj Luci, Bijeljini i Tuzli sedam, Grudama, Livnu, Širokom Brijegu i Trebinju osam, Mostaru, Sarajevu, Srebrenici i Zvorniku devet, Bugojnu i Drvaru 10, Gradačcu 12, a Neumu 13 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za dva milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 18 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne s kišom u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. Prema kraju dana i u večernjim satima i u nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 9 do 14 stepeni. Pad temperature moguć je tokom poslijepodneva i noći.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostatku Bosne očekuje se kiša. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od nula do četiri, a dnevna od nula do šest, na jugu od četiri do 10 stepeni.

U četvrtak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu od minus tri do dva, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu od tri do devet stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad