Ivanić: Dodik je stavio potpis, uknjižiće vojnu imovinu u RS

Vijesti 03. feb 202014:53 > 15:00
PIXSELL/Boris Scitar/Vecernji list

Nemoguće je da član Predsjedništva Milorad Dodik ospori knjiženje vojne imovine, jer ako to uradi biće protiv svog potpisa kaže bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Ivanić u izjavi za N1 dodaje da do knjiženja možda neće doći u najkraćem roku, no da je to nakon potpisanog Programa reformi neminovnost.

“Vjerovatno nije za očekivati u najkraćem roku neke prve korake, ali nakon nekog perioda pauze očekujem da će se knjiženje imovine događati i u Republici Srpskoj. Sve to pokazuje da je sve što je ranije Dodik pričao bila velika prevara biračkog tijela”, kazao je Ivanić u razgovoru za N1, dodajući da misli da će Dodik teško naći opravdanje zbog koga neće sprovesti uknjižbu.

“Ili će istinski ponovo zaratiti sa NATO-om. Međutim iz onoga što sam vidio, ja očekujem da će to biti realnosti i u RS”, kaže Ivanić.

Sagovornik N1 pojašnjava da u Programu reformi koji je potpisan jasno piše da će se nastaviti knjiženje vojne imovine u BiH.

“Nigdje, ni u jednoj rečenici ne stoji nikakvo ograničenje”, kaže bivši član Predsjedništva.

Ivanić je prokomentarisao i izjavu SNSD-ove poslanice u PS BiH Snježane Novaković-Bursać, koja je u programu N1 izjavila da se Programom reformi dogovoreno knjiženje vojne imovine odnosi na imovinu čije je knjiženje već započelo, dok se neće otvarati novi predmeti knjiženja.

“Program reformi je jasan, u Programu stoji da će se nastaviti knjiženje vojne imovine, ne priča se ni o onome što je otpočelo, ni o onome što nije, nego se govori da će se nastaviti knjiženje. Jasno je da se to odnosi na svu vojnu imovinu”, zaključio je Ivanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad