Predsjednitvo BiH će pozvati Emmanuela Macrona u službni posjet

Vijesti 03. feb. 202017:20 > 17:26
Podijeli:
Izvor: AFP

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine je završena, a članovi Predsjedništva usvojili su niz odluka. Jedna od odluka je i poziv predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz ove institucije.

Predsjedništvo BiH će sudjelovati na Summitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe, te je primilo k znanju Agendu za suradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe za razdoblje 2021- 2025.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antόnija Guterresa za sudjelovanje na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za sudjelovanje na Summitu lidera u povodu obilježavanja dvadesete obljetnice utemeljenja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvaćanju Ugovora o financiranju Koridora Vc – Središnji dio, između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva obrane Republike Albanije, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrane Republike Sjeverne Makedonije, Ministarstva obrane Crne Gore, Ministarstva obrane Republike Srbije i Ministarstva obrane Republike Slovenije o radu Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provedbi graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i suradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. ožujka 2020. godine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici ratificiralo i 28 sporazuma, ugovora i amandmana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad