Obilježena godišnjica smrti policijskog službenika FMUP-a Mahira Begića

Vijesti 07. feb 202016:02 > 16:09
Vlada FBiH

Povodom godišnjice smrti policijskog službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mahira Begića, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i v.d. direktor Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće na mjesto pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić” i mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ukopan.

Čampara i Korman su posjetili i porodicu poginulog policijskog službenika Begića.

Vlada FBiH

Prije godinu dana u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je osiguravao objekat Centara za obuku u Suhodolu.

U znak sjećanja na Mahira Begića, na Policijskoj akademiji FMUP-a organizovan je prvi memorijalni turnir u malom nogometu, na kojem su učestvovali pripadnici svih policijskih agencija u BiH. Turnir, koji je održan 4. i 5. februara 2020. godine, otvorila je Hasena Begić, Mahirova majka.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, u znak sjećanja na stradale policajce, na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti sa kolegama koji su stradali tokom obavljanja svojih dužnosti. To je ujedno i pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad