Rasprava gradonačelnika Zenice sa porodiljom: Hoćete da idem u zatvor?

Vijesti 12. feb 202012:19 > 12:28
N1

U Zenici se trenutno održava protest porodilja zbog neusavajanja budžeta, te time i neisplaćivanja naknada, kao i iz razloga jer ne postoji dogovor o zakazivanju sjednice.

Pred majke koje protestuju je izašao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je ušao u raspravu sa jednom od okupljenih.

“Triput me zove banka za stambeni kredit”, kazala je majka, na šta joj je Kasumović odgovorio: “Odite pred SDA i od njih tražite da odblokiraju. Šta ću ja drugo”.

“Mi smo došli pred Gradsko vijeće, nas ne interesuju stranke”, poručila je ova porodilja.

“Interesuje li vas da ja radi toga idem u zatvor”, upitao je Kasumović te istakao kako on ne može potpisati budžet.

“S kim se ja u ovom gradu mogu dogovoriti od SDA i SBB”, naveo je gradonačelnik Zenice.

Majka je naglasila kako okupljenje traže hitno sazivanje sjednice, te da će doći i one i da neće izaći dok se ne dogovore.

“Gradonačelnik ne saziva sjednicu, radno predsjedništvo SDA, A SDA, SBB zakazuje, ali ću pozvati prozeničke vijećnike da traže hitnu sjednicu, ali opet hoće li ona Dijana sazvati ili ne, ne mogu uticati na to”, rekao je Kasumović majci.

“Najgore mi je zbog bolesnih za liječenje, bolest ne može čekati. Oni to namjerno rade. Ne mogu mi drukčije ništa. Da to potpišem i da idem u zatvor? Ako ste za to, ja nisam”, rekao je.

Obećao je kako će u roku od sat vremena objaviti da se traži sjednica.

Naveo je i kako on razumije okupljene koje traže svoja prava na naknadu, ali je zamolio i da one razumiju njega, odnosno da ako potpiše, da je to krivična prijava.

Podsjetimo, jutros je gradonačelnik Zenice gostovao na N1 gdje je kazao kako je sva priča oko neusvajanja budžeta ustvari “predizborna kampanja SDA”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad