Da li je Elektroprivreda Republike Srpske na prodaju?

Vijesti 12. feb 202013:32 > 13:43
N1

Tvrdnje SDS-ovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davora Šešića da su vođeni pregovori o modelima prodaje "Eltroprivrede RS" nepotrebno je demantovati, poručio je ovo prvi čovjek Elektroprivrede Luka Petrović.

“‘Elektroprivreda Republike Srpske’ i dalje je najpovoljnija sa svojim cijenama u regionu. Ima promet za 50 odsto veći nego 2005. godine, veći broj zaposlenih za 30 odsto i ima najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji – Hidroelektranu ‘Dabar’, čiji su radovi u toku“, istakao je Petrović u izjavi za Srnu.

On je naglasio da je to jedini investicioni objekat na prostoru bivše Jugoslavije snage 160 megavat. Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje poslanika SDS-a Davora Šešića koje je iznio na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci o navodnoj prodaji ovog preduzeća, poskupljenju cijene električne energije i niz drugih kritika, Petrović je rekao da je neumjesno porediti stanje “Elektroprivrede” prije 15 godina i danas.

“Praviti takva poređenja je neumjesno i što je najgore to je neuporedivo. Argumenti pobijaju klasični politički predizborni govor gospodina Šešića”, rekao je Petrović.

 Kada je riječ o navodima o privatizacije ovog preduzeća, Petrović je naglasio da je nepotrebno po ko zna koji put demantovati priče o toj temi, jer opozicija pokušava tu priču da drži aktuelnom bez bilo kakvog osnova.

“Da bi došli do bar nekih političkih poena, predstavnici opozicije podmeću stalno istu priču i to na veoma jeftin način – širenjem raznih dezinformacija, ocijenio je Petrović.

Ranije danas, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić rekao je da SDS raspolaže informacijama da su već vođeni razgovori o modelu prodaje “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Šešić je rekao da se “novom kupcu sprema optimalan broj stručnih, sposobnih i kvalifikovanih radnika, a s druge strane omogućava se i sprema adekvatna cijena električne energije da mogu dobro da posluju”.

Prema njegovim riječima, “rukovodstvo `Elektroprivrede Republike Srpske` pokušava da kupi socijalni mir” nudeći radnicima velike otpremnine, koje će na kraju plaćati građani Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad