Parking mjesta pretvorili u garaže, na vratima ih zatekli rješenje i upozorenje

Vijesti 18. feb 202008:08 > 08:22
Ilustracija

Inspektorat MUP-a Kantona Sarajevo nedavno je pozvao etažne vlasnike u Tibri2 – Stup Nukleus da uklone bespravno izgrađene garaže na parking mjestima jer su izvedenim radovima presječene cijevne instalacije automatskog sistema za gašenje požara, pojedini ventilatori, detektori ugljen-monoksida i javljači požara su “zatvoreni” u garažama čime je poremećen sistem ventilacije i odimljavanja garaža, dojave i gašenja požara, kao i koncept zaštite prostora predviđen projektnom dokumentacijom i tehničkim propisima.

Vlasnike koji su parking mjesta u podzemnoj garaži u navedenoj ulici pretvorili u ograđene garaže, ovih dana na vratima je zateklo Rješenje inspektora za zaštitu od požara Inspektorata Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u kojem Oki upravitelju naređuju da u saradnji sa predstavnikom etažnih vlasnika izda upozorenje etažnim vlasnicima parking mjesta da uklone građevinske i druge fizičke prepreke (zidove, garažna vrata) kojima su izvršili pregrađivanje parking mjesta, čime su poremetili kocept zaštite od požara.

N1
N1
N1

Spisak staana koji nisu uklonili građevinske i druge prepreke sa parking mjesta Oki je bio dužan dostaviti do 15. februara nakon čega je inspekcija trebala poduzeti zakonom propisane mjere. 

Inspekcija garaža u Stupskoj ulici izvršena je po zahtjevu zastupnika u Skupštini KS nakon što je utvrđeno da su pojedini etažni vlasnici bespravno izvršili pregrađivanje parking mjesta postavljanjem zidova i vrata te su parking mjesta bez odobrenja nadležnog organa pretvorili u garaže.

Cijeli slučaj je dospio u žižu javnosti nakon požara u garaži u ovom naselju kada je jedna osoba preminula.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad