"Posjeta Đukanovića bi u ovom trenutku mogla biti iskorištena za manipulacije"

Vijesti 27. feb 202017:16 > 20:30
N1

Predsjednik SP-a Petar Đokić bio je gost emisije Dan uživo gdje je govorio o političkoj situaciji u BiH, te posljednjoj sjednici NSRS.

“Sjednica je završena jutros oko 5. Podržali smo zaključke koji su predloženi, na taj način su podržani stavovi gospodina Dodika kao srpskog člana Predsjedništva BiH. Dodik je i ranije upozoravao da će se ovo dešavati i da će tražiti mišljenje NSRS, te je to uradio i dobio podršku”, kazao je Đokić.

Zbog čega nije dobro da crnogorski predsjednik Milo Đukanović sada dođe u posjetu BiH?

“Ja također mislim da se u Crnoj Gori odvija proces u kome se ogroman broj građana Crne Gore solidarišu sa stavovima SPC i podržavaju njene stavove u odbrani svetinja i prava u historiji postojanja SPC naspram jednog nepravednog zakona koji je donesen. Upravo takav jedan bunt koji se desio stavlja jedno posebno svjetlo na stanje u Crnoj Gori i da bi u ovom trenutku bilo kakva posjeta mogla biti iskorištena za određene vidove manipulacija. Možda bi mogla uzrokovati neke druge poremećaje u odnosu na relaciji BiH – Crna Gora”.

Zašto NSRS nije podržala Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori?

“Ja ne mogu da govorim zašto su glasali tako. Vjerovatno su rukovođeni time da ne idu dublje u tu vrstu odnosa osim da se pokaže solidarnost sa pripadnicima SPC koji su na svim prostorima dobili veliku podršku”, kazao je.

Opširnije u videoklipu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad