Izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske uručeni ključevi stanova u Srbiji

Vijesti 09. mar 202017:32 > 17:35
Ministarstvo spoljnih poslova

Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uručeni su ključevi 12 stanova u Žabarima koji su izgrađeni u okviru potprojekta pet Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji. Kako je saopšteno iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, vrijednost radova iznosila je 248.765 evra, a dio sredstava obezbijeđen je iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa.

Uručenju ključeva su prisustvovali ministar spoljnih poslova i predsjednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbjeglica Ivica Dačić i komesar za izbjeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Savjeta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad