Sanjin Sefić: Kajem se!

Vijesti 13. mar 202013:32 > 13:34
N1

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u ponovljenom postupku Sanjinu Sefiću održane su završne riječi. Podsjećamo, Sefiću se sudi za izazivanje saobraćajne nesreće i neukazivanje pomoći djevokama Selmi Agić i Editi Malkoč, koje su preminule nakon što ih je on udario vozilom.

Kako je javila reporterka N1, prvo je završne riječi iznijela tužiteljica koja je istakla kako je Tužilaštvo dokazalo krivnju Sanjina Sefića za nesreću koja se dogodila 2016. godine. Tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu koja bi mogla iznostit 24,5 godine.

Također, prisutnima se obratila opunemoćenica porodica Malkoč i Agić, Adela Duraković, koja je navela da nikakva novčana naknada ne može biti satisfakcija ovim porodicama. Isto tako je zatražena određena novčana naknada, za porodicu Agić 90.000 KM, a za porodicu Malkoč 75.000.

Nakon toga i odbrana je iznijela svoju završnu riječ pobijajući dokaze Tužilaštva. Najviše se odbrana oslanjala na vještake saobraćajne struke gdje su osporavali vještaka Tužilaštva koji su dokazivali da je Sefić kobne noći vozio preko 100 kilometara na sat. Odbrana tvrdi da je vještak, kojeg su oni predočili Sudu, kazao da Sefić nije mogao voziti više od 65 km na sat i zbog toga je odbrana zatražila oslobađajuću presudu ili da Sud presudi krivično djelo iz nehata.

Kratko se obratio i optuženi Sefić koji je kazao kako se kaje, a porodicu Malkoč i Agić zamolio je za oprost.

Nakon završnih riječi, medijima se obrati Amir Agić, otac nastradale Selme, istakavši da se nada kako će Sanjin Sefić dobiti maksimalnu kaznu.

Presuda je zakazana za 19. mart.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad