Marinković: Šamac će biti ljepši nego prije poplava

Vijesti 12. maj 201511:48 > 11:55
N1

Tačno je godinu od katastrofalnih poplava. Šamac je jedan od gradova koji su u našoj zemlji bili najteže pogođeni. Gost Novog dana bio je predsjednik Skupštine opštine Šamac, Predrag Marinković.

Na pitanje jesu li svi objekti popravljeni i može li se reći da se grad godinu poslije normalizirao, Marinković je rekao: “Život se prilično normalizovao. Mnogo objekata je obnovljeno, ali u centru grada ima objekata na kojim se još vidi koliki je bio nivo vode.”

On je istakao da je prije samo godinu dana, 16. maja vodostaj bio preko dva metra. “Danas možemo biti zadovoljni u kojoj mjeri je obnovljen Šamac zahavljujući ljudima dobre volje, međunarodnim organizacijama i Vladi RS.

Za nepunih mjesec dana očekujemo da ćemo se vratiti u zgradu Opštine. Faktički, dobit ćemo novu i ljepšu zgradu”, izjavio je Marinković.

Marinković se prisjetio da je u šali govorio da će grad biti ljepši nego prije poplava. Škole, Dom zdravlja, vrtići, putevi, trotoari i mnogi drugi objekti se grade. “Što se tiče infrastrukture možemo biti zadovoljni obnovom.”

“Privreda i poljopriveda su pretprili štetu preko 50 miliona KM. U poljoprivredu i privredu malo je uvršteno sredstava, kao i poduzetništvo i fabrike”, rekao je Marinković za N1.