Ajdinović pojasnio za N1: Tuzlanski aerodrom posjeduje termalne kamere (FOTO)

Vijesti 15. mar 202010:30 > 10:44
FUZIP

Tuzlanski aerodrom, kao i sarajevski, posjeduje termalne kamere. Potvrdio je to za N1 Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Do reakcije i pojašnjenja je došlo nakon što je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić prilikom gostovanja u jutarnjem programu N1 kazala da je nabavka ove vrste kamere za tuzlanski aerodrom u procesu. Ipak, kamera je već nabavljena i bila je u procesu kalibracije, te je od danas postavljena na aerodrom.

Kako kaže Čolić, u trenutku odgovaranja na pitanje, nije imala informaciju da je Uprava za inspekcijske poslove Federacije Bosne i Hercegovine već nabavila “kameru za MAT”, te je s ciljem tačnog informisanja javnosti željela razjasniti situaciju, posebno radi značaja ovakvog jednog aparata.

Također, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, Anis Ajdinović, je kazao da termalne kamere postoje, te da su u funkciji na oba aerodroma; i sarajevskom i tuzlanskom.

Termalne kamere postoje i u funkciji su na oba aerodroma i Sarajevskom i Tuzlanskom. U prilogu su fotografije koje dokazuju navedene tvrdnje“, kazao je Ajdinović.

Osim toga, Ajdinović je najavio opremanje tri najfrekventnija granična prelaza u BiH novim termalnim kamerama.

Da najavim da ćemo pored ova dva aerodroma vrlo vjerovatno u vrlo kratkom vremenskom periodu opremiti tri najfrekventnija granična prelaza sa termalnim kamerama i tako dostići nivo kontrole kakav nemaju niti puno razvijenije svjetske zemlje od BiH“, istakao je Ajdinović.

U nastavku fotografije koje dokazuju postojanje termalnih kamera na aerodromu.

FUZIP
FUZIP
FUZIP
FUZIP