Porezna uprava Federacije BiH uputila apel poreznim obveznicima

Vijesti 17. mar. 202010:24 > 10:28
Podijeli:
Izvor: Porezna uprava FBiH (FENA)

Porezna uprava Federacije BiH ponovo poziva porezne obveznike da poštuju preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te da u cilju provođenja mjera zaštite na radu i suzbijanja širenja korona virusa (COVID-19), ne dolaze u prostorije Porezne uprave Federacije BiH, te da izbjegavaju čekanje u redovima.

Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je smanjila broj osoba koja istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost osoba od najmanje jedan metar.

“Molimo porezne obveznike da poštuju ovu preporuku, te da u prostorijama organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH istovremeno ne bude više od tri porezna obveznika”, navodi se u saopćenju.

Podsjećaju da je rok za predaju poreznih prijava produžen do 15. aprila 2020. godine. Pozivaju se porezni obveznici da porezne prijave dostavljaju elektronski, faksom ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a da originalne porezne prijave dostave naknadno nakon prestanka proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH. Apelujemo da se porezni obveznici pridržavaju radnog vremena sa strankama koje je u ovim uslovima određeno od 8,00-12,00. Porezna uprava neće vršiti prijem stranaka u vremenu izvan navedenog.

Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja korona virusa.

Apeluju na sve porezne obveznike koji dođu u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, da se pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno kriznih štabova kantonalnih ministarstava zdravstva, kao i zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH koje su postavljene u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH.

Ističu da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad