Kadeti OS BiH koji se školuju u inostranstvu su dobrog zdravstvenog stanja

Vijesti 27. mar 202014:17 > 14:25
Ministarstvo odbrane BiH

Zdravstveno stanje kadeta Oružanih snaga BiH koji se nalaze na vojnom školovanju u inostranstvu je dobro, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U BiH danas su došla dva kadeta koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu, a ostali kadeti su dobrog zdravstvenog stanja.

Prema informacijama Kancelarije za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH /ODC/, nema promjena u nastavnom procesu za jednog kadeta i BiH koji se školuje na West Pointu, a školovanje se odvija normalno i u Velikoj Britaniji, gdje je trenutno jedna kadetkinja iz BiH.

Svi kadeti u Njemačkoj su dobrog zdravstvenog stanja, a nastava se izvodi onlajn do 19. aprila.

Kadeti koji su bili na školovanju u Austriji vraćeni su u BiH i dobrog su zdravstvenog stanja, te se pridržavaju uputstava o samoizolaciji koje su dobili prilikom ulaska u zemlju.

Dobrog su zdravstvenog stanja i kadeti u Italiji, koji su smješteni kod vojnog atašea BiH u toj zemlji.

Kadeti koji su se školovali u Sjevernoj Makedoniji vraćeni su u BiH zbog obustavljanja nastave i u dobrom su zdravstvenom stanju, kao i kadeti u Grčkoj, koji se nalaze se u izolaciji do 5. aprila.

U Srbiji je došlo do prekida školovanja za sve kadete i vojna lica koji se nalaze na školovanju i usavršavanju, a nastava se odvija sistemom “učenje na daljinu” putem interneta i dogovorenih portala.

Od 16. marta sve vojne akademije u Turskoj zatvorene su za ulazak i izlazak i za sada nema informacija da će se oni vraćati u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad