Zaimović: Održavanjem sjednice prekršila bi se naredba Kriznog stožera FBiH

Vijesti 30. mar 202013:27 > 13:32
Fena

Mirsad Zaimović, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, odgovorio je na kritike pojedinih političkih stranaka zbog otkazivanja sjednice, koja je bila zakazana za sutra. Zaimović je podsjetio u izjavi za N1 kako je Kolegij doma jednoglasno donio odluku o zakazivanju te sjednice što je trebala biti održana u sarajevskom Domu mladih.

“Da većina nije bila spremna da radi, ne bi ni došlo do zakazivanja sjednice. Nakon pojave informacije da bi sjednica mogla biti otkazana, imamo situaciju da je većina članova Kolegija podržala stav struke. Jutros smo imali situaciju da je većina članova bila za to da se odgodi sjednica”, kazao je predsjedatelj Zastupničkog doma.

Pojasnio je da će sutra biti održan Kolegij, koji broji 15 članova, a raspravljat će o budućem načinu funkcioniranja Doma. Održavanjem sjednice Zastupničkog doma prekršila bi se naredba Kriznog štožera Kantona Sarajevo o zabrani javnih okupljanja sa više od 20 osoba.

Zaimović je podsjetio da je Vlada Federacija inzistirala na brzom zasjedanju Parlamenta.

“Iz Vlade je bila inicijativa da se Parlament što prije sastane, jer se govorilo o potrebi brzog donošenja odluka, mada ima i onih koji su stava da se trebaju donositi uredbe sa zakonskom snagom, jer bi kroz Parlament ovakav kakav jest moglo doći do blokada, a one nam sad nisu potrebne kad je potrebno odluke brzo donositi,” zaključio je Mirsad Zaimović, predsjedatelj Zastupničkog Parlamenta Federacije BiH.

Na sjednici Zastupničkog doma trebalo se raspravljati o izmjenama Poslovnika, koje bi omogućile elektroničko zasjedanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad