Vasić: MUP garantuje sigurnost svim učesnicima komemoracije

Vijesti 14. maj 201513:30 > 13:38
Facebook

Policija garantuje bezbjednost svim građanima koji tokom jula budu dolazili u Srebrenicu i Potočare, rekao je danas nakon sastanka sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, Gojko Vasić, direktor Policije Republike Srpske (RS).

Kako je rekao Vasić, Policija RS će preduzeti sve, kako bi osigurala bezbjednost za sve učesnike komemoracije 11. jula.

“11. jula u Potočarima očekuje se veliki broj zvanica, ali Policija Republike Srpske garantuje bezbjednost svim učesnicima. Uključiće se i druge bezbjedonosne agencije kako bi bezbjednost učesnika bila na najvišem nivou”, istakao je Vasić.

Rekao je da će policija obezbjeđivati i druge aktivnosti mimo pomenutih datuma.

“Neke aktivnosti će se obezbjeđivati i par dana prije same komemoracije ali tu ćemo napraviti i saradnju kao i prethodnih godina sa drugim bezbjedonosnim agencijama kako bi oni svojim aktivnostima, koji će odraditi jedan dio posla kako bi omogućio da sve prođe bez zastoja i da sve prođe u najboljem redu kao što je to bilo prethodnih godina”, istakao je Vasić.

Načelnik opštine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula ohrabren je današnjom posjetom direktora policije bh. entiteta RS.

“Mi smo operativci i nosimo najviše odgovornosti za sva dešavanja u julu, važno je da je Policija Republike Srpske spremna da pruži sve kapacitete da 11. i 12. jul  prođu u najboljem redu. Zajednički radimo, kako bi svaki učesnik komemoracije bio bezbjedan”, istakao je Duraković.

On je pozvao sve građane na mir i dostojanstvo, kako bi svi bili bezbjedni i 20. komemoracija žrtava genocida prošla bez incidenata.