UNSA: Neistinite informacije u javnosti o prekidu nastave

Vijesti 01. apr 202016:13 > 16:17
Podijeli:
Izvor: N1

Univerzitet u Sarajevu obavjestio je javnost da se u medijima i na društvenim mrežama pojavila grubo krivotvorena/falsificirana Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19), u kojoj se navode neistinite informacije o prekidu nastave, kao i obustavi svih ispita, saopćeno je iz Univerziteta.

“Ovakav čin širenja lažnih vijesti nanosi veliku štetu Univerzitetu u Sarajevu, posebno njegovim studentima i uposlenicima”, kazali su iz UNSA.

Univerzitet u Sarajevu je neposredno po primitku ove krivotvorene odluke ponovo objavio na svojoj web stranici izvornu Odluku i Zaključke koje se odnose na izmijenjeni režim nastave na Univerzitetu u Sarajevu, te o ovom činu obavijestio Operativni centar Federalne uprave policije.

Važeće Odluke i Zaključci Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19) dostupni su na web stranici Univerziteta.

“Skrećemo pažnju zainteresiranim stranama da prije objave ili prenošenja vijesti o odvijanju nastavnog procesa na Univerzitetu u Sarajevu potvrde stvarno činjenično stanje sa Službom za odnose sa javnošću Univerziteta u Sarajevu kako bi se izbjeglo širenje netačnih vijesti te unošenje dodatnog nemira među studentima u ovoj iznimno zahtjevnoj situaciji”, navodi se u saopćenju. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad