Trebinje zabranilo dovoženje roba iz Čapljine, Čapljina "vratila istom mjerom"

Vijesti 09. apr 202012:55 > 13:03
N1

Nakon što je Trebinje zabranilo dovoženje roba iz Čapljine, to je isto učinila Čapljina. Načelnik ove opštine Smiljan Vidić, održao je pres-konferenciju te je kazao kako je ta odluka Trebinja neobična i ishitrena.

Stožer civilne zaštite grada Trebinja je donio odluku da se zabranjuje opskrba na području grada Trebinja sa svim proizvodima koji su sa podrijetla iz Čapljine. Meni je ta odluka bila neobična, ishitrena i zbog toga što se infekcija korona virusom puno ranaije javila u našim drugim lokalnim sredinama i grad Trebinje nije reagirao ovakvom odlukom. Dakle nije bilo nikakve zabrane ni za Mostar, Čitluk, Ljubuški, da ne pričam o Banjaluci, Bijeljini i tako dalje“, rekao je Vidić.

Nije bilo nikakve konzultacije s nama ovdje, tako da shvaćam ljude da su htjeli zaštititi svoje građane, ali definitivno ovo nije bio način“, poručio je načelnik Čapljine.

Odluka o zabrani dovoženja robe iz Čapljine u Trebinje nastupila je u nedjelju, a Čapljina je jučer, u srijedu, kako je istakao Vidić, morala donijeti olduku koja je bila recipročna ovoj grada Trebinja.

Ponavljam da nije dobro na ovaj način štititi se od infekcije, a ako je čak toliko važna Trebinju, onda su ipak malo više trebali razmisliti“, naglasio je.

Osobno mislim da Čapljina više treba Trebinju nego Trebinje Čapljini, ali ne treba na takav način razmišljati“, naveo je Vidić.

Naglasio je kako vjeruje da će kolege iz Trebinja povući ovakvu odluku, te da čim to oni naprave, i oni će povući svoju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad