Stravična nesreća kod Livna: Četiri mlađe osobe smrtno stradale

Vijesti 10. apr 202011:21 > 11:24
Fena

Četiri osobe, dobi od 19 do 21 godine, poginule su, a još dvije osobe su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Kovačić na magistralnom putu Livno-Bosansko Grahovo, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je naveo da su u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u 23.15 sati, učestvovala dva automobila. Prema njegovim riječima, dvije osobe su preminule na licu mjesta, a dvije u kantonalnoj bolnici u Livnu usljed teških povreda.

“Dvadesetjednogodišnja osoba čiji su inicijali J.M. i dvadesetogodišnjakinja S.V. stradale su na licu mjesta, dok su dvadesetogodišnje lice V.V. i devetnaestogodišnja osoba I.R. preminuli u kantonalnoj bolnici”, precizirao je Vrdoljak i dodao da su smrtno stradali bili u automobili marke Golf.

Vrdoljak je naveo da je u saobraćajnoj nesreće učestvovao i automobil marke Lend Rover, u kojem je četrdesetšestogodišnja osoba T.P. lakše, a tridesetosmogodišnja osoba I.Š. teško povrijeđena. On je dodao da su uviđaj obavili pripadnici Policijske uprave Livno, sektora kriminalističke policije MUP-a Livanjskog kantona i dežurni kantonalni tužilac.

Vrdoljak je naveo da je dalji operativni rad u toku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad