Sarajevska policija: Pucnjava u ulici Derviša Numića, bez povrijeđenih

Vijesti 15. apr 202009:19 > 09:23
N1

Povrijeđenih osoba nije bilo u pucnjavi koja se jučer u ranim jutarnjim satima dogodila u Sarajevu, potvrđeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode iz policije, jučer oko 01.05 sati obaviještena je dežurna služba Treće policijske uprave da je u ul. Derviša Numića, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

”Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i konstatovali da je od strane nepoznatih lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da su tom prilikom oštećena dva putnička motorna vozila koja su bila parkirana na parking prostoru u ul. Dobojska. Oštećena su putnička motorna vozila marke Golf V, registarskih oznaka E07-A-890, vlasništvo S.M. iz Sarajeva i vozilo marke „VW Caddy“, registarskih oznaka M35-O-434, vlasništvo firme „Dukat“ d.o.o. Sarajevo, a koje koristi N.D. iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te identifikaciji i pronalasku izvršioca”, saopćeno je iz policije.

Iz MUP-a su naveli da je iste večeri u istoj ulici, ali nešto prije pucnjave, došlo do požara ne jednom autmobilu. Vatra je ugašena nakon intervencije vatrogasaca. Vještak je utvrdio da je požar podmetnut.