Načelnik Čitluka: Važna poruka i poziv građanima

N1

Važnu poruku i poziv građanima Čitluka uputio je Štab civilne zaštite ove općine na čelu s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem. Njegov apel prneosimo u cijelosti.

“Epidemija još nije dosegla svoj vrhunac, a već sada općina Čitluk ima najveći broj zaraženih u FBiIH, odnosno na drugom mjestu je u BiH.
Zbog toga morate prihvatiti činjenicu da vremena nisu normalna, da ovakvo stanje traži ozbiljan pristup, korjenite, ali privremene promjene koje morate prihvatiti zbog sebe, svoje djece, svojih roditelja i bližnjih.

Da situacija nije još gora, u prvom redu treba zahvaliti građanima koji se većinom odgovorno ponašaju i poštuju sve mjere i propise. Međutim, ako se i dalje jedan dio žitelja Brotnja ne bude pridržavao mjera propisanih od strane struke, situacija može izmaknuti kontroli i postati dramatična. Ne želimo da postane kasno, jer kad postane kasno, tada nam više nitko neće moći pomoći, ni Dom zdravlja Čitluk, a ni SKB Mostar, koji su već na rubu iscrpljenosti. Sa toplijim vremenom i zrakama sunca koji nas mame van, opasnost nije nestala. Samo se pritajila i time postala još opasnija. Ubojiti virus se i dalje širi, većim intenzitetom nego ranije, a njegovo usporavanje i nastojanja da se stavi pod kontrolu je jedino moguće ako ga svi zajedno shvatimo ozbiljno. To je virus od koga se umire!

Nisu samo u velikoj opasnosti rizične skupine, nego mladi i zdravi ljudi. Vidjeli ste fotografije praznog Čitluka, ne želimo da takav ostane i u budućnosti. Uozbiljimo se i ne podcjenjujmo veliku opasnost po naše živote.

Ukoliko je nošenje maske, rukavica, pridržavanje socijalne distance, samoizolacije, zabrane okupljanja i druženja, kretanja na udaljenosti ne manjoj od 2 metra od drugih previše da se privremeno poštuje, znajte da u protivnom nećemo imati ni proljeća ni ljeta. Želimo li taj scenarij?! Svaka osoba ima ulogu u ovome, da pomogne ili odnemogne. Molimo Vas za strpljenje i poštivanje svih mjera, propisa, pravila, jer na Vama je drage Broćanke i dragi Brotnjaci da pokažete zrelost i ozbiljnost i založite se za svoj opstanak i opstanak zajednice.

Posebno se obraćamo vama mladima, znamo da ste nestrpljivi i da vaša mladost proturječi ovim mjerama, pozivamo vas da poštujte mjere, ne sastajte se u grupama jer tako najlakše prenosite virus.

Ne smijemo ovu epidemiju shvatiti olako i ne slušajte osobe koje govore kako ovo nije ništa.

Takve osobe nam nisu prijatelji.

O našoj upornosti i zalaganju, prvenstveno ponašanju i razumijevanju situacije ovisi kad ćemo se vratiti našim svakodnevnim navikama i obvezama kakve smo imali prije ovog nemilog virusa.

Ako par propisa znači da ću spasiti sebe ili bližnjega, nečiji život, zašto bi bilo teško te mjere i propise poštovati?

Dokažimo i pokažimo kao pojedinci da to nije problem, za spas zajednice!

Ponašajmo se odgovorno!”, stoji na kraju pisma građanima Čitluka koje potpisuje komandant Štaba Marin Radišić.

Općina Čitluk

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad