Stiglo pojašnjenje nakon Dodikove posjete Srbiji: Zašto je izuzet od karantina?

Vijesti 15. apr 202018:11 > 18:15
Izvor: N1

Predsjednik entiteta Republika Srpska, predsjednik Vlade Republike Srpske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) izuzeti su iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina, stoji u odgovoru Vlade RS na pitanje N1.

“Da li će i Dodik u kućnu izolaciju i/ili karantin i da li će biti testiran!? Da li pravila vrijede za sve – za nas koji poštujemo zdravstvene preporuke, koji smo bili u izolaciji i testirani i za one koji to donose, a sami (ne)poštuju?”, pitao se danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon Dodikove posjete Srbiji.

Kako su podsjetili iz Vlade RS, Republički štab za vanredne situacije je još 23. marta 2020. godine donio Zaključak o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Covid – 19) u Republici Srpskoj u kojem je pod tačkom 19. navedeno sljedeće:

“Izuzetno od tačke 3. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja”.

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad