Dan uživo: Gosti su Nermin Nikšić, Igor Radojičić, Jurica Arapović…

Vijesti 16. apr 202010:09 > 10:44
N1

Od 16 sati gledajte:

– Prethodnih dana čuli smo poziciju, a sada je vrijeme i da čujemo što na sve kaže oporba; kako se Konjic bori s koronom i požarima, kako gleda ono što rade vlasti, mjere koje su na snazi, naš gost danas predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

-Koje mjere očekuju građane za vrijeme Vaskrsa, osvrt na dosadašnji situaciju , što čeka Banjaluku i njezine građane u danima i tjednima, koji su pred nama , pitamo gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

– Danas poslušajte i priču liječnika, koji je morao u izolaciju ; s nama iz Mostara doktor Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klnike za infektivne bolesti Sveučilišno kliničke bolnice Mostar.

-On želi pomoći bh. medicinarima; te pokloniti našem zdravstvenom sistemu svoj Mend sistem telemedicine koji omogućava da pacijenti u BiH mogu dobiti konsultacije sa porodičnim ljekarom i recept za lijekove bez posjete Domu zdravlja, te bez izlaganja riziku od infekcije sebe , ali i ljekara. On je Adi Šarić, bh. državljanin iz Seattlea.

– Na današnji dan 1993. godine Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je rezoluciju kojom se Srebrenica proglašava zaštićenom zonom. O ovom događđaju, kako se Srebrenica nosi sa pamdemijom , te drugim temama za N1 će govori Ćamil Duraković, Lider pokreta “Odgovor” .

– Ostanak kod kuće je trenutno najbolja mjera zaštite nas i naših bližnjih. No, to sa sobom podrazumijeva manjak kretanja, a samim time i veći rizik od nakupljanja suvišnih kilograma. Danas donosimo i korisne savjete ; Kako se ne udebljati tijekom izolacije od korona virusa.

– Glazbene minute emisije “Dan uživo” danas uz frontmen grupe Regina, Aleksandra Čovića, koji je objavio novu pjesmu pod nazivom “Korona (U izolaciji)”.

Aleksandar je sam napisao tekst, glazbu i snimio video.Prenosimo i pres-konferencije kriznih stožera, donosimo svjetske aktualnosti, biznis i servisne informacije.

Zvonko Komšić vaš je domaćin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad