Načelnik Kaknja platio kaznu zbog nepažnje kada je zaboravio staviti masku

Vijesti 17. apr 202015:06 > 15:24
N1

Nakon objave fotografije načelnika Kaknja Aldina Šljive na društvenim mrežama na kojima se vidi kako načelnik u jednom momentu ne nosi zaštitnu masku, te nakon sugestija građana, načelnik se oglasio saopćenjem u kojem priznaje da je pogriješio i da će platiti kaznu.

– Poštovani sugrađani, tokom jučerašnjeg dana obilazio sam radilišta na području Kaknja. U jednom trenutku, u želji da osmotrim radove na uređenju obale rijeke Bosne, nakratko sam izašao iz automobila. Tokom analize radova nakratko sam zaboravio staviti masku na usta, a totalna posvećenost analizi radova je rezultirala i nedozvoljenim fizičkim približivanjem između mene i direktora Zavoda za planiranje i izgradnju. Masku inače nosim svakodnevno, ali ovo je bio trenutak nepažnje i u potpunosti sam toga svjestan. I u ovom trenutku slikanja maska je ispod brade, ali trebala je biti na licu. Izvinjavam se građanima. Naša policija radi svoj posao, kaznu ću platiti. Ne smatram da načelnik može biti izuzet od bilo čega što važi za sve građane. Svi smo jednaki pred zakonom – kazao je načelnik Šljivo.

U međuvremenu slučaj je prijavljen policiji koja je izdala nalog kojeg je Šljivo uredno platio.

Građani su na društvenim mrežama pozdravili gest priznanja načelnika Šljive i izvinjenje građanima, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad