Tanjević: Sarajlije su 4 godine živjele pravu dramu, nemam pravo da se žalim

Vijesti 20. apr 202009:52 > 09:57
N1

Zdravstveni radnici ne mogu pobjeći, oni su u krahu. O tome bi moglo da se vodi računa, ne bi morali parlamentarci imati 4 puta veću plaću od doktora, kazao je za N1 jedan od najpopularnijih košarkaških trenera svijeta Bogdan Tanjević koji se javio iz Italije.

Pandemija i život u Italiji?

“Moram da kažem da su brojke vrlo dramatične i dalje. Prosječno 4 hiljade novih zaraženih i jako veliku smrtnost. Pored toga što ovi koji vode politiku govore da je znak popuštanja, mislim da je situacija neuporediva”, kazao je Tanjevič.

Kako provodite vrijeme?

“Ok, tu sam sa suprugom, cijeli život smo zajedno. Komotan je stan. Dobro, imam dovoljno knjiga, televizije. Prolazi vrijeme dosta dobro i nema problema, poštujem mjere”, ističe.

Tanjević kaže da je zabrinut glede budućnosti svijeta.

“Ono što su Sarajlije živjele 4 godine je drama u pravom smislu, ovo je drugo nešto i nemam pravo da se žalim. Topla kuća, imam toplu vodu, imam šta da jedem, imam perspektivu. U mom kraju je manja zaraza nego u Lombardiji. Brine me budućnost svijeta, ne samo našeg malog dvorišta u kojem živimo”.

“Zdravstveni radnici ne mogu pobjeći, oni su u krahu. O tome bi moglo da se vodi računa, ne bi morali parlamentarci imati 4 puta veću plaću od doktora. Neće nas ovo opametiti, pameti ima najmanje na svijetu. Ovo je vrijeme sa najmanje pameti otkako postoji sve, osim Prvog svjetskog rata. Ovo je najgori momenat svjetske politike”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad