Mušanović Arsić: Nadam se da ćemo savladati ovu neman i ubrzo stati na scenu

Vijesti 22. apr 202009:33 > 09:52
N1

Operni sarajevski solisti otvorili su vrata svojih domova, prepjevali poznatu italijansku kanconu koju su često pjevala svjetska tri tenora, samo sa novim tekstom adekvatnom situaciji, a sve uz klavirsku pratnju Aide Mušanović Arsić, koja je zaslužna za originalni prepjev pjesme i montažu spota. U razgovoru za Novi dan, Mušanović Arsić kaže kako je bilo lako kreirati ovaj tekst s obzirom da se tokom izolacije "nakupilo" dosta ideja u glavi.

Video je urađen na ideju Leonarda Šarića koji je predložio da urade nešto šaljivo i prikažu svakodnevnicu, a da pri tome rade ono što je njihov posao – pjevaju i sviraju.

“U istom trenutku se rodila ideja da prilagodimo tekst. Bila sam jako sretna kada su kolege prihvatile. Njihove lične prezentacije su se odlično uklopile u snimak. To su Adema, Aida, Melisa, Katarina, Denis, Jasmin, Leonardo i Marko, moje sjajne kolege i prijatelji s kojima sarađujem više od 10 godina”, rekla je Aida.

Kazala je kako joj je bilo neobično stvarati ovaj video jer to nije njen teritorij, ali da je sretna što su uspjeli poslati poruku ljubavi i ohrabrenje svima da izdrže još malo.

“Vidi se profesionalnost i ljubav prema poslu. Mi prenosimo emocije ljudima. Ne interpretiramo samo već pokušavamo doći do srca ljudi i mislim da su moje kolege to uspjele i ovaj put”, kazala je.

U stalnoj je komunikaciji s muzičarima širom svijeta i svi se nadaju da će ove zabrane proći što prije kako bi se okupili u koncertnim i pozorišnim salama. Aida svakodnevno vježba kako bi bila spremna za taj dan.

Uradila je i zanimljivu obradu pjesme grupe Queen “Show must go on” koja je naišla na odlične reakcije publike.

“Queen muzika je meni vrlo bliska srcu. Ova pjesma je signal da u životu šta god da se desi i povuče nas ka dole, moramo se podići i nastaviti dalje zbog generacija koje dolaze poslije nas. Tako je i s ovom situacijom. Iz jako užurbanog života punog komunikacije i fizičkog kontakta, stavljeni smo između četiri zida i naravno da smo često nervozni, ali na sve načine pokušavamo da to prebrodimo, ostanemo zdravi u tijelu, duhu i glavi. Hvala Bogu bavim se pozivom koji iscjeljuje dušu i srce, a kažu i da produžava život. Hvala Bogu i na tehnologiji. To nam je u mnogome olakšalo današnji život”, navela je Aida.

Nastupi joj nedostaju, ali svjesna je da je trenutak kada će ponovo nastupati neizvjestan s obzirom na pandemiju. 

“Iskreno se nadam da ćemo uspjeti savladati ovu neman i što prije stati na scenu”, zaključila je.