Godišnjica ubistva Slaviše Krunića, slučaj nikada nije razjašnjen do kraja

Vijesti 22. apr 202011:39 > 12:12
Ilustracija

Prošlo je tačno godinu dana od ubistva banjalučkog poduzetnika Slaviše Krunića koji je ubijen iz zasjede ispred imanja njegove porodice u blizini Banje Luke. Motiv i nalogodavac ubistva nikada nisu otkriveni.

Tada je ubijen i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović. Na džip je ispaljeno najmanje 36 hitaca.

 Krunića su napadači 22. aprila nešto prije ponoći dočekali pred vikendicom u naselju Glamočani te na njega pucali iz automatskog oružja. Tjelohranitelj koji je bio s njim u vozilu je poginuo, a Krunić je zadobio povrede od kojih je preminuo na putu do bolnice.

U razmjeni vatre ubijen i jedan od napadača Željko Kovačević koji je imao veći kriminalni dosije.

Za ubistvo se terete Emilio Baldo, Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić, ali, s obzirom da motiv nije otkriven, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je tada kako postoje indicije da su još neke osobe umiješane u organizaciju ubistva. Baldo je uhapšen iste večeri, Đukanović se predao nakon 52 dana, a najveći šok izazvalo je hapšenje Gajića koji je radio za ubijenog Krunića.

Trojac je negirao krivnju, a u optužnici se navodi da su u u periodu od početka 2019. godine do 22. aprila na području opštine Laktaši, zajedno sa, sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine, u večernjim časovima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Ðukanović i Kovačević, dok je Baldo bio osmatrač i dojavljivač. Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u Krunićevoj kompaniji “Sector Security” i lično obezbjeđenje njegove supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

Do sada su održana dva ročišta na banjalučkom Okružnom sudu, ali zbog pandemije su sva suđenja odgođena.

Slaviša Krunić je bio vlasnik kompanija “Sector Security”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sector ADS” i “Sector ZOS”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad