Travnik: Spriječen pokušaj unosa droge skrivene u lijekovima u karantin

Vijesti 23. apr. 202011:10 > 11:24
Podijeli:
Izvor: Dron.ba

Policijski službenici PS Travnik koji su osiguravali karantinu u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića u Travniku spriječili su pokušaj unosa opojne droge u karantin.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policisjki službenici su izvršili pregled kutije lijekova koju je E.M. (1989) pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karantinu.

“Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi poduzimanje zakonskih mjera i radnji”, navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a HNK navode kako od početka aktivnosti u vezi korona virusa (COVID 19) policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim organima i službama kontinuirano poduzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih štabova.

Uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdata Rješenja o izolaciji i karantinu što omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagovanje po ukazanoj potrebi.

Trenutno je u SBK izdato oko 4.000 rješenja o izolaciji. Zbog kršenja je izdat 41 prekršajni nalog, a sačinjene su 94 službene zabilješke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad