Spriječeno krijumčarenje janjadi iz Republike Srbije u BiH

Vijesti 29. apr 202012:59 > 13:02
Pixabay.com

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su krijumčarenje 44 grla sitne stoke (janjad) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

U vezi s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana, koji su uhićeni, te državljanin Republike Srbije koji se, nakon što je ugledao pripadnike JGP Zvornik, čamcem preko rijeke Drine udaljio u pravcu Republike Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “krijumčarenje” i kazneno djelo “sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje”, a u vezi sa kaznenim djelom “udruživanje radi činjenja kaznenih djela”, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužiteljstva BiH.

Krijumčarena stoka je privremeno oduzeta. Podršku na dokumentiranju kaznenog djela pripadnicima JGP Zvornik pružili su službenici Policijske uprave Zvornik.

O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osobe koja se dovodi u vezu sa navedenim krijumčarenjem, navodi u priopćenju Granična policija BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad