Miličević: Bolnica ‘Sveti Luka’ u Doboju novo žarište

Vijesti 04. maj 202012:53 > 12:56
N1 / Arhiv

Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da u narednom periodu treba voditi računa o Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Doboju, jer je to novo žarište koronavirusa.

Miličević je, kako prenosi SDS putem saopštenja, rekao da se među zaraženim u dobojskoj bolnici nalazi i sedam Teslićana. Oni su u bolnicu primljeni između 16. i 20. aprila zbog srčanih oboljenja.

“U tom periodu je registrovan jedan pozitivan pacijent iz Dervente. U pitanju je osiguranik iz Njemačke koji je prebačen u Njemačku na dalje liječenje na zahtjev porodice. Nakon toga je krenulo testiranje malo većeg intenziteta. U kontekstu tog testiranja su i oni pozitivni. Teoretski bi se moglo reći da su infekciju dobili u bolnici“, kazao je Miličević.

On dodaje da na odjeljenju na kojem su ovi pacijenti ležali nema posjeta i da se oni nalaze u svojevrsnom bolničkom karantinu. Miličević ističe da sedmorica zaraženih Teslićana nemaju simptome koronavirusa, ali su pozitivni na kovid-19.

“Pozitivne su i tri osobe iz karantina u hotelu ‘Posavina’. Testirali su se u redovnoj proceduri. Do sada su svi bili negativni. Ovo su prvi pozitivni rezultati. Premješteni su u Studentski dom ‘Nikola Tesla’ u Banjoj Luci“, rekao je Miličević.

Miličević ističe da će se kroz redovnu proceduru utvrditi da li je zaraza proširena u karantinu u ‘Posavini’. On kaže da je kućni red u ‘Posavini’ strogo definisan.

“Prema pravilima ponašanja koja su jasno propisana, ne bi trebalo da bude više zaraženih. Svi koji su u karantinu u ‘Posavini’ nalaze se u sobama. U sobama im se dostavlja i hrana. Ako nije kršen kućni red, ne bi trebalo da bude više pozitivnih“, ocijenio Miličević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad