Izetbegović potvrdila za N1: Dr. Šabanović će snositi posljedice

Vijesti 05. maj 202007:31 > 07:54
Podijeli:
Izvor: Screensho/Instagram/Slađana Mandić

Doktor Jusuf Šabanović, šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, snosit će posljedice nakon što je sinoć na svojoj rođendanskoj zabavi u sarajevskom restoranu Golf Klub okupio veći broj osoba uprkos mjerama zabrane povodom pandemije korona virusa. Ovo je za N1 potvrdila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Povod za feštu na kojoj je učestvovalo više osoba, pjevačica Slađana Mandić, te njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, bio je upravo rođendan dr. Šabanovića. 

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako nam je potvrđeno, 16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana bit će sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22:45 sati.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost “zahvaljujući” jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad