Predsjedavajuća GV Zenica zaplakala na sjednici: Trpim mobing i nasilje

Vijesti 08. maj 202013:55 > 14:04
Screenshot

Hitnu sjednicu Gradskog vijeća Zenica koja se održala danas obilježio je emotivan govor predsjedavajuće Diane Bešić koja je optužila gradonačelnika Fuada Kasumovića za mobing.

“Prije nego što nastavim, hoću da kažem sljedeće. Preko godinu dana ja ovdje trpim mobing i nasilje. Meni je stvarno preko glave. Pokušala sam da dam najbolje što sam mogla, ja sam čvrsta žena, ali ovaj teror, vjerujte mi, pa da niko od vijećnika nikad ne ustane i kaže ‘nemojte’, ‘prestanite’. Ja sam žena, majka i građanka ovog grada, ovaj čovjek me teroriše. Mislim na gradonačelnika. Ja ne znam je li on to tako kod svoje kuće ili ne može. Ja sam morala, ovo je puklo više iz mene”, kazala je Bešić, te poručila da neće dati ostavku.

Za govornicu je izašao i samo gradonačelnik Kausmović koji je odgovorio na optužbe.

“Sada bih i ja trebao malo suze da obrišem, tačno me je ganulo. Gospođo Bešić, vi ste uzeli puno teži samar nego što možete nositi. Veoma je teško, znate da ste nelegalno izabrani, znate da vama diriguju od tamo, vamo je to teško i ja vas razumijem. Za razliku od vas ja sam nezavisan čovjek. Profesionalno radim svoj posao i poštujem zakon.To što hoćete da dobijete nekoga na te suze, to možete kod kuće. Da li ja terorišem kući ili ne, to je moja stvar, nije vaša. Znam da me niko nikada nije tužio. Vama je veoma teško. Od tamo vam naređuju radite ovo ovako”, kazao je Kasumović.

Na dnevnom redu bio je samo Prijedlog Poslovnika o dopunama Poslovnika Gradskog vijeća. Međutim, 14 ruku nije bilo dovoljno da se dopuni Poslovnik o radu Gradskog vijeća odredbama koje dopuštaju online održavanje sjednica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad