Zvizdić: BiH je oduvijek dio evropske porodice

Vijesti 08. maj 202014:41 > 14:43
N1

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine, povodom 9.maja - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

– U vremenu kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i 70 godina od Šumanove deklaracije koja je trasirala projekat saradnje evropskih država i čuvanja univerzalnih vrijednosti ljudskih prava i sloboda, borba protiv fašizma i drugih totalitarizama mora biti još jača i snažnija.

Na ovaj dan kada se slavi mir i jedinstvo u Evropi, mi u BiH s ponosom ističemo da je članstvo u EU naš najvažniji vanjskopolitički prioritet koji nema alternativu, posebno zbog činjenice da EU predstavlja garant mira i ekonomskog prosperiteta. Samo zajedno, udruženi u evropsku porodicu, možemo lakše i brže koračati ka tom cilju i oduprijeti se svim pokušajima zatiranja našeg antifašističkog naslijeđa.

Dragi Bosanci i Hercegovci, sretan vam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope uz poruku da smo mi u Bosni i Hercegovini oduvijek dio evropske porodice.

BiH je bila, jeste i bit će multietnička, građanska, antifašistička, demokratska i evropska država. To je naša obaveza i naš cilj – navodi se u Zvizdićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad