Dodik: Moramo svi zajedno ostati na putu naše antifašističke prošlosti

Vijesti 09. maj 202008:44 > 08:46
SNSD

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je svim građanima Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dan Evrope, naglasivši da je 9. maj 1945. godine jedan od najznačajnijih datuma u svjetskoj historiji, jer je na taj dan poražena ideologija terora koja je širom Evrope i svijeta sijala zlo i smrt.

“Srbi treba da budu ponosni na svoju antifašističku prošlost i što smo zajedno sa drugim pravdoljubivim i slobodarskim narodima dali značajan doprinos u borbi protiv fašizma i nacizma”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je Drugi svjetski rat mračni i tragični period u historiji čovječanstva koji treba svima da bude vječna opomena da se takvo zlo više nikada ne ponovi, ali i da nikada ne smijemo da zaboravimo sve žrtve koje su pale za slobodu, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

“Moramo svi zajedno ostati na putu naše antifašističke prošlosti i braniti zajedničke vrijednosti kao što su mir, sloboda i demokratija i boriti se za bolji i pravedniji svijet s ciljem ljepše i svjetlije budućnost naših pokoljenja”, poručio je Dodik.

Dan pobjede nad fašizmom – 9. maj je dan kada je nacistička Njemačka kapitulirala u Drugom svjetskom ratu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad