Rođendanska torta, nove igračke, animatori i prvi gosti u Pionirskoj dolini

Vijesti 15. maj 202011:11 > 11:21
KJKP Park Sarajevo

Rođendan, tačnije godišnjicu doseljenja u Pionirsku dolinu slavila je, a ko drugi nego najslađa i najsretnija, svima dobro poznata i popularna medvjedica Aida. Tortu od voća i povrća napravili su joj njeni hranioci koji su je i s najviše ljubavi upravo prošle godine na današnji dan dočekali i uspjeli spasiti od sigurnog uginuća.

Oni su bili i kreatori nove ljuljaške samo za nju, prije par dana, postavljene u dvorištu njenog novog doma. Doduše veliki dom dijeli i sa dva svoja velika rođaka, ali natpis na drvenoj ploči iznad ljuljaške govori ko je glavni.

Starije mede Sonja i Sejo, nemaju ni prava da se ljute, jer samo zahvaljujući Aidi dobili su u novu drvenu garnituru u bašti, ispod koje će im hranioci zbog fizičke aktivnosti, svaki dan “sakrivati” saće meda i druge poslastice. Godišnjica i novi rođendan medvjedice Aide, slučajno je pao i na prvi dan rada Pionirske doline i zoo vrta nakon korone.

Ipak, Aida svojim veselim igrarijama danas se ponašla kao da su svi došli samo zbog nje. Dosta je Sarajlija koji su od jutros pohrlili, nakon dvomjesečnog karantena, u mnogo poželjeni zoološki vrt, a naravno svi su morali osim drugih stanovnika zoo vrt vidjeti i slavljenicu.

Osim medvjedice Aide, mališana i njihovih roditelja, danas na zabavi posebno su bili sretni njeni hranioci, koji su punih 365 dana posebno brinuli o Aidi. Pošle godine stigla je neuhranjena, slaba, ostavljena u šumi bez majke, nesposobna da jede i hoda sama. Prve dane hranili su je mlijekom iz flašice, jer niti je znala, a nije ni imala snage da jede sama. Iz šume i od sigurne smrti spasili su je dobri mještani sela Gunjani kod Tarčina, a zbog toga što u šumi niti njihovom dvorištu nije mogla odrastati sama jedini spas bio je u Pionirskoj dolini i zoo vrtu. Njen tada jedini spas postao je njen dom, a koliko je danas sretan i živahna, sada već tinejdžerka svjedoči njena svakodnevna igra u dvorištu i nestašluci kojima nervira svoje rođake Sonju i Seju.

KJKP Park Sarajevo
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP Park Sarajevo

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad