Nakon žestoke rasprave, Miloš Lučić imenovan za ministra u Vijeću ministara

Vijesti 15. maj 202017:25 > 17:29
N1

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine podržao je danas imenovanje Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Glasanju je prethodila žučna rasprava o kandidatu kao i odnosima u vladajućoj većini. Najviše govora bilo je u stručnoj spremi kandidata.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na jučerašnjoj sjednici dala preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Lučić, inače DNS-ov kandidat za ministra za ljudska prava, odgovarao je jučer pred Komisijom za pripremu izbora Vijeća ministara. U njegovoj biografiji se navodi da je srednju školu pohađao pet godina, a kao obrazloženje je kazao da je imao problema sa profesorom. Zbog toga je ponavljao četvrti razred srednje škole.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad