Danas je Svjetski dan porodice, brojne Sarajlije ga provele u Pionirskoj dolini

Vijesti 15. maj 202019:20 > 19:27
N1

15. maj proglašen je kao Svjetski dan porodica, a prvi put se obilježio 1994. godine. Do danas on predstavlja veličanje vrijednosti porodičnog života kao elementarne komponente za razvoj cijelog društva.

Pod sloganom „Da porodični dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece“ i ovaj 15. maj obilježen je radošću i zajedničkim druženjem okupljenih porodica. Značaj takvih trenutaka nije moguće opisati riječima.

“Sve… To nam je ono za što se borimo čitav život, za što radimo, gradimo, pravimo. Čitav život se vrti oko toga”.

“Porodica je zaista smisao i života i našeg bitisanja na ovom svijetu”.

“Porodica je nešto najvrijednije što je danas jako ugroženo. Moramo čuvati svoje porodice, moramo raditi na tome da spasimo naše porodice. Danas je Međunarodni dan porodice, svim našim građanima čestitam dan porodice i želim im da budu sretni zajedno i sve najbolje”, kažu građani Sarajeva.

Mnogi građani Sarajeva ovaj su dan odlučili porodično obilježiti u Pionirskoj dolini, koja je svoje kapije ponovo otvorila za sve njene posjetitelje, poslije dva mjeseca.

“Zaista puno porodica je danas tu, poštuju mjere koje smo propisali, a to je da nose zaštitne maske, da koriste dezenfekcionu barijeru prilikom ulaska u prostor Pionirske doline. Ne grupišu se u veće grupe, nego zaista vode računa i o svojoj djeci, ali i o našim pravilima”, istakla je Aldijana Hamza, glasnogovornica KJKP Park.

15. maj je također dan kada se slavi doseljenje popularne medvjedice Aide u novi dom. Tortu od voća i povrća napravili su joj njeni hranioci, dobila je i ljuljašku koju dijeli sa svoja dva rođaka Sonjom i Sejom. To je dom u kom je naučila da hoda, hrani se i u kom je postala dio porodice zelene oaze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad