Potpredsjednik NSRS uputio inicijativu za ukidanje policijskog časa u RS

Vijesti 18. maj 202013:49 > 13:53
N1

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković podnio je inicijativu za ukidanje policijskog časa u tom bh. entitetu. Inicijativu je uputio Republičkom štabu za vanredne situacije i MUP-u RS.

“U svoje lično ime i ime brojnih građana koji su mi se obratili s molbom da utičem na ukidanje policijskog časa u Republici Srpskoj podnosim Inicijativu za ukidanje policijskog časa, odnosno za stavljanje van snage Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske i svih njegovih izmjena i dopuna”, napisao je Petković u uvodu.

U obrazloženju podsjeća kako je Republički štab za vanredne situacije Zaključkom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, broj 05-1/20 od 21. marta 2020. godine u tački 1. i 2. zabranio kretanje licima sa navršenih 65 godina i više godina života i zabranio svim licima kretanje na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova. U kasnijim usvojenim zaključcima Republički štab za vanredne situacije je spomenute zabrane više puta modifikovao u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj.

“S obzirom da je sadašnja epidemiološka situacija u Republici Srpskoj stabilna, da je na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske planirano ukidanje vanrednog stanja, da kod građana postoji svijest da je potrebno ukinuti sve zabrane koje se odnose na kretanje lica, te imajući u vidu da je policijski čas ukinut u Federaciji BiH i Republici Srbiji, smatram da je došlo vrijeme da isto bude urađeno u Republici Srpskoj i da bude usvojen Zaključak o stavljanju van snage Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske”, zaključuje Petković.

Inicijativu je uputio Radovanu Viškoviću i ministru Draganu Lukaču.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad